CATEGORIES Movies

When it comes to his circle of friends, Adam Sandler is like Oprah Winfrey: You get a role in my new film! YOU get a role in my new film! For a lucky pal like Nick Swardson, sometimes that even means getting your very own film: Swardson stars as the titular Bucky Larson in 'Bucky Larson: Born to Be a Star,' the latest comedy from Sandler's Happy Madison production company. Ahead, see if you can separate Swardson from other Sandler pals Allen Covert, Peter Dante and Jonathan Loughran in Moviefone's first (and probably only) Adam Sandler Crony Quiz.

(Answers at bottom; no cheating!)

1. Played a cop in 'Airheads,' Sandler's first film as a co-lead.
a.) Allen Covert
b.) Peter Dante
c.) Jonathan Loughran
d.) Nick Swardson

2. Was the homeless guy in 'Happy Gilmore.'
a.) Allen Covert
b.) Peter Dante
c.) Jonathan Loughran
d.) Nick Swardson

3. Made his film debut in 'The Wedding Singer'
a.) Allen Covert
b.) Peter Dante
c.) Jonathan Loughran
d.) Nick Swardson

4. Provided a wrong-number voice in the non–Happy Madison production 'Punch-Drunk Love'
a.) Allen Covert
b.) Peter Dante
c.) Jonathan Loughran
d.) Nick Swardson

5. Played Marisa Tomei's ex-boyfriend in 'Anger Management'
a.) Allen Covert
b.) Peter Dante
c.) Jonathan Loughran
d.) Nick Swardson

6. Was the 'Bed, Bath and Beyond' guy in 'Click'
a.) Allen Covert
b.) Peter Dante
c.) Jonathan Loughran
d.) Nick Swardson

7. Starred as the quarterback in 'Waterboy'
a.) Allen Covert
b.) Peter Dante
c.) Jonathan Loughran
d.) Nick Swardson

8. Affected an Austrian accent in 'Just Go With It'
a.) Allen Covert
b.) Peter Dante
c.) Jonathan Loughran
d.) Nick Swardson

9. Wrote, produced and starred in 'Grandma's Boy'
a.) Allen Covert
b.) Peter Dante
c.) Jonathan Loughran
d.) Nick Swardson

10. Played the referee in 'The Longest Yard'
a.) Allen Covert
b.) Peter Dante
c.) Jonathan Loughran
d.) Nick Swardson

11. Co-starred as a disgusting trucker in a memorable scene in 'Kill Bill: Vol. 1'
a.) Allen Covert
b.) Peter Dante
c.) Jonathan Loughran
d.) Nick Swardson


Answers: 1.) a; 2.) a; 3.) b; 4.) c; 5.) a; 6.) d; 7.) b; 8.) d; 9.) a; 10.) a; 11.) c

Photo, L-to-R: Allen Covert (Getty Images); Peter Dante (Paramount); Jonathan Loughran (New Line); Nick Swardson (WireImage)